На местото каде што беше каснато девојчето повторно глутница кучиња – никој не реагира, граѓаните бараат помош!

Сликата е страшна, жителите во паника. На местото каде што беше каснато девојчето повторно глутница кучиња – никој не реагира, граѓаните бараат помош. Надлежните никаде ги нема да се справат со проблемот, а ветуваа дека тоа ќе го решат одма. И после две години ветувања од директорот на ЈП Охридски комуналец за решавање на проблемот […]

Повеќе

(фото)И Охрид меѓу градовите со загаден воздух. Што превзема локалната ?

Воздухот во Охрид е загаден. Тоа го покажуваат податоците на апликацијата „Мој воздух“. Имено пред една недела беа поставени три мерни станици за следење на загадувањето во градот. Локациите се: „Охрид – Први мај“, „Охрид – Богомилска“ и „Охрид – Мирче Ацев“. Па така според податоците од 08 часот утрово, од мерното место „Охрид – […]

Повеќе

(фото)Кратери во асфалтот на улицата Ванчо Николески во центарот на Охрид

Улицата Ванчо Николески, во центарот на Охрид во очајна состојба. Распукан асфалт и дупки на секој чекор. Иако се наоѓа на само неколку чекори од главното шеталиште на охриѓани и туристите оваа улица како да е заборавена од локалната власт и в.д. Градоначалникот Георгиески. Дупките се толку големи што не само што ги оштетуваат возилата, […]

Повеќе