Советот на општина Охрид со поддршка на кампањата „Ги запознаваме ретките болести 2023“

По повод месецот на ретки болести, претседателот на советот на Општина Охрид, Сашо Донев, и советниците на Советот на Општина Охрид се вклучија во кампањата „Ги запознаваме ретките болести  2023“, која започна денеска и ќе трае до крајот на месец февруари. Со боење на едната дланка како симбол за 5% од пациентите со ретки болести […]

Повеќе

Ги запознаваме ретките болести: Гронблад-Страндбергов синдром

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена и оваа година, петта по ред, ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме со ретките болести. Да ги дознаеме предизвиците и проблемите со кои се соочуваат. Како ја добиваат […]

Повеќе