(ФОТО) Еколошка негрижа во Охрид: Слободно се истура шут во близина на езерото

Нема крај на негрижата за животната средина во Охрид и неговата околина. Последниот случај што ја разбранува јавноста беше изградбата на нелегалното ѕидче на плажата Градиште, претходно беа неколкуте дивоградби во централното градско подрачје, но под удар е и околината на градот и крајбрежјето, пишува Лидер. Една од таквите локации е никната дива депонија спроти […]

Повеќе