Школскиот диспанзер за вакцини во Општа болница Охрид остана без струја

Школскиот диспанзер за вакцини во Општа болница Охрид остана без струја, па докторите и останатиот персонал се мрзнат на ладното време. Според нашите информации скинат е кабелот за довод на електрична енергија од багерите кои го подготвуваат просторот за модуларната болница за Ковид-19. Please follow and like us:

Повеќе

Официјално: Струјата поскапува за 7,4 отсто

Цената на електричната енергија што ја плаќаат домаќинствата на регулираниот пазар се зголемува за 7,4 отсто, а граѓаните и понатаму ќе можат да ја користат ефтината тарифа во истите периоди како и досега, потврди денеска претседателот на Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) Марко Бислимоски. Поскапување на струјата, како што кажа Бислимовски, побарале сите електро-енергетски компании […]

Повеќе