(ВИДЕО) По силниот земјотрес Битола вечерва во паника – распукани ѕидови, битолчани на улици

По првичниот силен земјотрес со интензитет од 5,5 степени според Рихтер, во Грција следуваа уште неколку земјотреси со интензитет од над 3 степени, а еден и со 4,2 степени според Рихтер. Земјотресот се почувствува во цела Македонија, но Битола е вистински погодена.Битолчани за Република сведочат дека во куќите, но особено во зградите распукале ѕидовте, па […]

Повеќе

Силен земјотрес почувствуван во Охрид

Земјотрес со јачина од 5.5 степени според Европската макросеизмичка скала вечерва ги вознемири граѓаните на Македонија. Епицентарот на земјотресот е во Лерин, соседна Грција, и бил на 10 километри длабочина. Земјотресот се почувствувал и во Албанија, Косово и Црна Гора. После овој земјотрес, следеа уште неколку други потреси од кои еден со јачина од 4.2 […]

Повеќе