Разрешен поглаварот на ИВЗ, Сулејман Реџепи

Со 2/3 мнозинство донесена е одлука за разрешување на Реисот Сулејман Реџепи од функцијата. – Донесовме одлука за разрешување на господин Сулејман Ефенди Реџепи од позицијата Рејс Ул Улема претседател на Исламска верска заедница, изјави Ефенди Шаќир Фетаху. До подготвување на нови избори, вршител на должноста ќе биде гостиварскиот муфтија. Одлуката стапува на сила од […]

Повеќе

Сепак имало посилен од државата

Никој не е над државата и Владата нема да потпадне под никакви притисоци, вака вчера велеше техничкиот премиер Оливер Спасовски пред да биде донесена одлуката за полицискиот час за празничниот викенд. – Од државата нема посилен никој. Ниту верски лидер ниту никој. Воопшто ако некој мисли дека ќе врши притисок ако му паднало на памет […]

Повеќе

„Лајм“: Еве што содржат „бомбите“ на Бузаку за Сулејман Реџепи – тема е стриптиз во Охрид

До истекот на временскиот рок, поставен во форма на ултиматум, од страна на Скендер Бузаку, останаа уште околу 20 часа, а во меѓувреме весникот „Лајм“ објави детали од „бомбите“, повикувајќи се на свои извори. Според изворите на „Лајм“, „бомбите“ се наменети за хотелите во Охрид кои се наоѓат во вакаф (локација) на ИВЗ, а во […]

Повеќе