(ВИДЕО+ФОТО) Се пpeкршува изборниот молк во Охрид, cпpoтивно на законот се асфалтираат улици ден пред изборите

Редакцијата на Инфомакс преку повеќе мобилни тимови ја следи на терен состојбата во земјата од започнувањето на изборниот молк. Во Охрид, односно во селото Лескоец, како што информира Алексндар Митовски од терен, денес е забележано извршување на градежни работи, спротивно и на изборниот и кривичниот законик. „На неполни 20тина часа пред почетокот на изборниот процес […]

Повеќе

Изборен молк во Охрид, забележан поткyп и незaкoнско aгитирање

Екипата на Инфомакс будно ги следи случувањата од започнувањето на изборниот молк во неколку градови во земјата. Александар Митовски од Охрид известува дека кратко по започнувањето на изборниот молк биле забележани незаконски агитации како и поткуп. Полициското присуство, како што информира Митовски, е незначително. „Пред малку започна изборниот молк во Република Македонија пред локалните избори […]

Повеќе