По промена на Статуот, ВМРО-ДПМНЕ почнува со кадровски промени

Изборите завршија, а стартните позиции за преговори за составување нова влада помеѓу ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ се изеданчени, двете партии располагаат со по 46 пратеници поддршка и се друго зависи од ставот на партиите на македонските Албанци со кого тие ќе решат да коалицираат, пред се ДУИ и коалицијата Алијанса/Алтернатива. Веднаш по изборите ВМРО ДПМННЕ направи […]

Повеќе