Кластерите мекици, слава, свадба, ифтарски вечери и погреби на кои имало и по 200 луѓе го кренаа бројот на заразени

Кластерите мекици, слава, свадба, ифтарски вечери и погреби на кои имало и по 200 луѓе нагло го зголеми бројот на заразени со коронавирус. На ниво на државата има околу 40 кластери и на 15 до 20 кластери во Скопје, рече директорката на Државниот здравствен и санитарен инспекторат Иринка Сотирова-Бухова. – На пример, кај кластерот свадба […]

Повеќе