Жаклина Лазаревска по стапките на својот ментор Зоран Заев, со навреди кон македонскиот народ

Речникот на погрдни зборови и необразованост очигледно е ист за сите функционери од СДСМ. Водејќи се по стапките на својот ментор Зоран Заев од кој македонскиот народ доживува постајано навреди и понижувања, тргнува и пратеничката Жаклина Лазаревска, велат од Комисијата за образование и наука на ВМРО-ДПМНЕ. – Запрепастувачки е речникот на професорката, која беше и […]

Повеќе

(ФОТО) Власта на СДСМ и Константин Георгиески го оставија основното училиште во Трпејца на забот на времето

Дека власта на СДСМ и градоначалникот на општина Охрид, Константин Георгиески не се грижат за училиштето зборуваат фотографиите од училиштето кое е руинирано. Влезот и таванот секој момент може да се распаднат, оџакот на два дела, а тоалетот нема прозорец, велат од комисијата за образование и наука на ВМРО-ДПМНЕ. Оттаму прашуваат до каде е изградбата […]

Повеќе

Господа од СДСМ инвестиција ли е кратење средства за реконструкција на кровот во Гимназијата во Охрид и дали е инвестиција укинувањето на Филмската академија?

Владата на СДСМ предизвкува хаос, создава проблеми и не инвестира во образованието, реагираат од комисијата за образование и наука на ВМРО-ДПМНЕ. Оттаму ја прашуваат власта дали е инвестиција тоа што повторно удриле по образованието откако со Ребалансот на Буџетот во образованието скратиле 844 милиони денари? – Инвестиција ли е тоа што скративте 221 милион денари […]

Повеќе

Срамно и жално е власта да се луксузира, а учениците во Струга да учат во руинирани училници

Новата учебна година е пред самиот старт, а инфраструктурните проекти во образованието за Владата на Зоран Заев воопшто не се приоритет, се вели во известувањето на комисијата за образование и наука на ВМРО-ДПМНЕ. – Распаднати ѕидови, руинирани тоалети, згради пред распаѓање е сликата којашто може да се забележи откако дојде СДСМ на власт. Сите инфраструктурни […]

Повеќе

Образованието со СДСМ е во клиничка смрт

Квалитетното образование воопшто не е приоритет за Владата предводена од Зоран Заев со која нема никаков напредок. Заклучоците влезени во Годишниот извештај за работата на Државниот просветен инспекторат, а пронајдени во 162 интегрални евалуации во основните и средните училишта во минатата година покажаа дека образованието е во клиничка смрт, се вели во известувањето на комисијата […]

Повеќе