Донев: Од осветлена фонтана и мозаици, до рушевина со пцовисани кучиња во неа… Ех, Коста, Коста…Така е кога наместо со одржување на градот, се занимаваш со предавање огради…

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид, Сашо Донев, реагира на лошата состојба во која се наоѓа фонтаната на плоштадот кај Мини маркет и незаинтересираноста на локалната власт на СДСМ за нејзино одржување. Тој на Фејсбук напиша: “Од осветлена фонтана и мозаици, до рушевина со пцовисани кучиња во неа…Ех, Коста, Коста…Така е кога наместо со одржување на […]

Повеќе

(ФОТО) Граѓаните против Георгиески: “Само за рушење ве бива”, “Оди руши кај твојот коалиционен партнер”

Големо незадоволство кај граѓаните предизвика акцијата за рушење на најатрактивните плажи на Охридското Езеро. Нивните коментари во најголем дел се негативни и со осуда за градоначалникот Константин Георгиески. Ви пренесуваме дел од коментарите на социјалните мрежи. Please follow and like us:

Повеќе

ВМРО-ДПМНЕ Охрид: Дали Георгиески како што ја однесе оградата во Белград, ќе ги врати златните маски од Требеништа и охридските длаборези

Градоначалникот Георгиески на својата турнеја во Белград ја предаде историски вредната ограда од вилата „Билјана“, во време кога Охрид и граѓаните тонат во сериозни проблеми, а недостасува и вниманието за нашето културно богатство, велат од ВМРО-ДПМНЕ Охрид во денешното соопштение. – Што добија Охрид и Македонија за возврат од тоа што Георгиески зад флоскулата на […]

Повеќе

Георгиески за рушењето на плажите: Градот мора да се ресетира и јас мојата работа ќе ја завршам

Нема погодно време за отстранување на бесправни објекти, ова во емисијата „Вин Вин“ на телевизија Телма го изјави градоначалникот на Охрид, Константин Георгиески. – Сите се на мислење дека не е паметно на три, четири, пет месеци пред избори да рушиш или да отстрануваш бесправни објекти. Јас стално одговарам дека никогаш не е добро време за рушење. […]

Повеќе

Константин Георгиески вработува помлад соработник за администрирање данок на промет на недвижности

За да си ја задржи градоначалничката фотеља, актуелниот Константин Георгиески како голем партиски послушник ја полни Општина Охрид со нови вработувања. Па така Георгиески решил во ионака превработената општина да вработи Помлад соработник за администрирање данок на промет на недвижности, во Одделението за даноци, Сектор за даноци и комунални такси. За оваа позиција се бара […]

Повеќе

Константин Георгиески вработува помлад соработник за соработка со млади

За да си ја задржи градоначалничката фотеља, актуелниот Константин Георгиески како голем партиски послушник ја полни Општина Охрид со нови вработувања. Па така Георгиески решил во ионака превработената општина да вработи Помлад соработник за соработка со млади, во Одделението за млади и невладини организации. За оваа позиција се бара личност со завршени Политички науки, Економски […]

Повеќе

Константин Георгиески вработува раководител на одделение за односи со јавност

За да си ја задржи градоначалничката фотеља, актуелниот Константин Георгиески како голем партиски послушник ја полни Општина Охрид со нови вработувања. Па така Георгиески решил во ионака превработената општина да вработи Раководител на одделение за односи со јавност, Сектор за поддршка на градоначалникот. За оваа позиција се бара личност со завршени Политички науки, Туризам и […]

Повеќе

Константин Георгиески вработува помлад соработник – преведувач

За да си ја задржи градоначалничката фотеља, актуелниот Константин Георгиески како голем партиски послушник ја полни Општина Охрид со нови вработувања. Па така Георгиески решил во ионака превработената општина да вработи Помлад соработник – преведувач, во Одделението за протокол, Сектор за поддршка на градоначалникот. За оваа позиција се бара личност со наука за книжевност и […]

Повеќе

Константин Георгиески вработува соработник за поддршка на локалниот економски развој

За да си ја задржи градоначалничката фотеља, актуелниот Константин Георгиески како голем партиски послушник ја полни Општина Охрид со нови вработувања. Па така Георгиески решил во ионака превработената општина да вработи Соработник за поддршка на локалниот економски развој, во Одделението за локален економски развој, Сектор за туризам и локален економски развој. За оваа позиција се […]

Повеќе

Константин Георгиески вработува виш соработник за присилна наплата

За да си ја задржи градоначалничката фотеља, актуелниот Константин Георгиески како голем партиски послушник ја полни Општина Охрид со нови вработувања. Па така Георгиески решил во ионака превработената општина да вработи Виш соработник за присилна наплата, во Одделението за даноци и комунални такси, Сектор за даноци и комунални такси. За оваа позиција се бара личност […]

Повеќе