ВМРО-ДПМНЕ ќе обезбеди помош од 200 евра за сите лица кои ги изгубиле своите работни места поради кризата

Денес ќе презентирам дел од преодната стратегија на ВМРО-ДПМНЕ за справување со здравствено-економската криза, кој се однесува на мерки поврзани со консолидирање на јавните финансии и финансиско консолидирање на земјата, како и мерки кои се однесуваат на финансиска поддршка за граѓаните кои на некој начин се погодени од кризата, истакна на денешната прес кон-конференција членот […]

Повеќе

ВМРО-ДПМНЕ: Охрид и туризмот не добиваат никаква помош ниту од централната, ниту од локалната власт

Охрид и туризмот не добиваат никаква помош ниту од централната, ниту од локалната власт, за да излезат од лавиринтот на коронавирусот. Сезоната пропадна без да почне, приходи нема, а трошоците не само што стојат, туку секојдневно растат, рече на денешната прес-конференција Перчо Божиновски, портпарол на ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид. – Факт е дека власта немаше слух […]

Повеќе

Ќе се загубат од 2.000 до 20.000 работни места: Туризмот со две сценарија за последиците од кризата

До август – септември масовно е откажувањето на аранжманите, а има и драстичен пад на бројот туристи кои се очекуваат од странство. На повеќето компании од туризмот и угостителството ќе им требаат најмалку шест месеци до една година да се опорават ако епидемијата со коронавирусот заврши до крајот на 2020-та, покажува најновата студија за ефектите […]

Повеќе

Во ек на корона криза, Владата набавува 3 тони кафе и пола тон апетисани

Дали е на повидок ново расипничко трошење или пак ќе се подобрува нивото на гостопримливост во Владата? Ова е прашањето што се поставува откако пред два дена на Бирото за јавни набавки, а од страна на Службата за општи и заеднички работи на Владата беа објавени два огласи за набавка на кафе и апетисани, а […]

Повеќе