„Шамар“ од Бугарија: Македонски јазик не постои, ќе го блокираме приемот на Македонија во НАТО и во ЕУ

Македонија нема да може да стане член на Европската Унија (ЕУ) и на НАТО, ако не го прифати ставот на Бугарија за историските прашања кои предизвикуваат контроверзи во двете држави, рекол во своја изјава за ТВ „Европа“, Красимир Каракачанов, министер за одбрана на Бугарија, пренесува српскиот весник „Вечерње Новости“. Според него, Бугарија би требала цврсто да […]

Повеќе