Антикорупциска иницира кривична постапка против Рамиз Мерко за „ауди-то“

Државната комисија за спречување на корупција денеска иницираше поведување постапка за кривично гонење пред надлежното Јавно обвинителство за градоначалникот на Општина Струга, Рамиз Мерко, поради извршување на функцијата спротивно на начелата на законитост и интегритет и на јавниот интерес и интересот на општината, потврдени се наводите на извршената ревизија. Имено, ДКСК оформила предмет за Мерко […]

Повеќе