Одржан настанот „Вкусете го Охрид! …локално“

Деновиве во Охрид на плоштадот кај Долна Порта се одржа манифестацијата „Вкусете го Охрид! …локално“ што наликуваше на голема гостинска софра каде посетителите вкусуваа охридски специјалитети приготвени на традиционален начин. На случувањето присутните се запознаа со локалните производители на традиционална храна и имаа можност да вкусат домашни месни производи, комат, ѓомлезе, леб под сач, џемови и слатка. Беа понудени […]

Повеќе

Јавен повик за финансирање на проекти од областа на одржливиот локален економски развој и туризмот за 2022 година

Согласно Програмата за поттикнување на развојот на туризмот на општина Охрид и Програмата за поддршка на локалниот економски развој на општина Охрид за 2022 година, Општина Охрид објавува: ЈАВЕН  ПОВИК ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ОД ОБЛАСТА НА ОДРЖЛИВИОТ ЛОКАЛЕН ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ И ТУРИЗМОТ ЗА 2022 година Кандидати кои можат да аплицираат се здруженија на граѓани, месни и […]

Повеќе