(ФОТО) Лицата со хендикеп повторно излажани од локалната власт во Охрид

Додека власта на Зоран Заев на секој чекор ја довикува Европа, уверувајќи го народот дека го води кон истата таа Европа, самата власт се однесува недопирливо и над сите граѓани, велат од комисијата за локална самоуправа на ВМРО-ДПМНЕ. – Го потсетуваме послушникот на Зоран Заев во Охрид – градоначалникот Константин Георгиески дека со планот за […]

Повеќе

(ФОТО+ВИДЕО)И после половина мандат на локалната власт, охриѓани сеуште чекаат стационар за бездомните кучиња

Охридскиот плоштад и главното шеталиште деновиве се полни со бездомни кучиња, а тоа претставува и лоша слика пред туристите кои веќе ги има во се поголем број. Сведоци сме на случајот од пред три недели кога бездомно куче на градскиот плоштад нападна хрватски турист, што претставуваше удар за имиџот на градот под Самоиловата тврдина како […]

Повеќе