Мерко се поднови со четири автомобили, од кои еден е луксузна лимузина од 66.700 евра

Градоначалникот на Струга, Рамиз Мерко, ќе се поднови со четири нови автомобили, од кои и една луксузна лимузина. Вкупната вредност на набавката е 114.000 евра, иако општината за оваа набавка планираше да потроши 100.000 евра, објави Фокус. Договорот за набавката на лимузините бил склучен на 28 ноември, а денеска беше објавена на сајтот на Бирото […]

Повеќе

Ветија кратење на луксузи, но трошат илјадници евра на столови од телешка кожа

Зоран Заев на „Отчетот за 100 дена“ што има сторено неговата влада рече дека оваа влада немале намера да финансираат луксузирање на државниот апарат, репрезентации, рекламирање и бесцелни службени патувања. „Нашата задача беше да ги лоцираме непродуктивните трошоци, нерационални, непотребни трошоци. И да најдеме основа парите предвидени за недомаќински трошоци, да ги пренасочиме кон потребите […]

Повеќе