Ѓорги Колозов – Шеснаесет години без последниот македонски цар

Поминаа шеснаесет години откако се збогувавме со последниот македонски цар. Замина на 13 октомври 2003 година, на 55 годишна возраст. Остана запаметен по легендарните македонски приказни во кои најчесто го глумеше царот, не ретко чорбаџијата, попот и Дедо Боже… Со него растевме покрај малите екрани, со него учевме што е добро, а што не, со […]

Повеќе