Македонците лани во Грција потрошиле 114 милиони евра

Минатата година, Грција ја посетиле 948.000 македонски државјани, бројка што е за 20 отсто помала во споредба со туристите во 2018 кога имало 1.187 000, според официјалните податоци од Банката на Грција, јави дописничката на МИА од Атина. Во однос на приходите за Грција од туристите од Македонија, лани достигнале до 114 милиони евра, за […]

Повеќе

На денешен ден во 1945 година: Без судење се извршени двете најмасовни и најбрутални стрелања на Македонци во Титова Југославија

На денешен ден 1945 година, поточно во ноќта меѓу 15 и 16 јануари се извршени двете најмасовни и најбрутални стрелања на Македонци во Македонија во времето на Титова Југославија. Без судење и почитување на пресумпцијата на невиност, во најголема тајност и итност, од истражниот затвор на ОЗН-а во Велес се егзекутираа 53, според најновите истражуања […]

Повеќе