Марко Пејчиновски најави нов подвиг – 10 препливувања во 10 викенди

Марко Пејчиновски најави нов подвиг – 10 препливувања во 10 викенди “Откако ја започнав својата пливачка кариера, па се до денеска, правам подвизи кои никој до сега ги нема направено. Секогаш гледам да ги кревам стандардите, да направам нешто поголемо, да направам нешто потешко, да го тргнам зборот невозможно од нашиот речник. Да докажам дека […]

Повеќе

(ФОТО) Марко успешно го заврши пливањето посветено на Децата со ретки болести

Марко успешно го заврши пливањето посветено на Децата со ретки болести. Релацијата Охрид-Струга-Охрид ја преплива за 9 часа и 6 минути. Од тимот на Марко упатуваат благодарност до сите граѓани за поддршката. Ова е трет подвиг на Марко во оваа сезона. На 03.07.2021 година прв во историјата повторно го преплива Охридско Езеро, но овојпат во […]

Повеќе