(ФОТО) Тешки опинци те газат Охриде! Годинава вандализмот, нехигиената и некултурата на туристите го достигна врвот

Охрид за Илинден преполн со туристи, но и со ѓубре. На социјалните мрежи утрово беа објавени фотографии на кои се гледа дека Охрид тоне во смет.  Слично било и претходно. Но, се чини годинава вандализмот, нехигиената и некултурата од страна на туристите го достигна врвот. Коментарите на граѓаните се доволен доказ што му се случува […]

Повеќе

(ФОТО)Летната сцена позади Света Софија уште еден пример за нашата некултура и негрижа за културното наследство

Искршено гледалиште и ѓубре на сите страни. Ваква е сликата на летната сцена позади катедралната црква Света Софија. Ова е само уште еден удар врз имиџот на Охрид како туристичка дестинација, имајќи во предвид дека голем дел од туристите кои доаѓаат во градот поминуваат оттука за да ја видат црквата Света Софија и да ја […]

Повеќе