(ФОТО) Тешки опинци те газат Охриде! Годинава вандализмот, нехигиената и некултурата на туристите го достигна врвот

Охрид за Илинден преполн со туристи, но и со ѓубре. На социјалните мрежи утрово беа објавени фотографии на кои се гледа дека Охрид тоне во смет.  Слично било и претходно. Но, се чини годинава вандализмот, нехигиената и некултурата од страна на туристите го достигна врвот. Коментарите на граѓаните се доволен доказ што му се случува […]

Повеќе

(ФОТО) Како се дозволува вакво нешто во центарот на Охрид?

До редакцијата на ОХРИД 24 пристигнаа фотографии од скапано овошје оставено до подземните контејнери во близина на градската библиотека. Граѓаните кои ни ги испратија фотографиите прашуваат како се дозволува вакво нешто во центарот на Охрид, каде постојано поминуваат туристи. Кај кого лежи вината за ваквата непријатна слика во центарот на Охрид, која ова лето беше […]

Повеќе