Полицијата 24 часа ги чува таблите со „Северна Македонија”

Новите крајпатни табли со Република Северна Македонија што беа поставени на граничните премини во средата, полиција ги чува 24 часа на ден. А полицајци позорникари чуваат стража и ноќе, поради опасност да бидат симнати, ишкртани или украдени за старо железо, пренесува САКАМДАКАЖАМ.МК.. Неофицијално, полицајците се со задача да стојат покрај новопоставените табли, со оглед на […]

Повеќе

(фото) Револтот расте кај граѓаните, исшкртана првата табла со Република Северна Македонија

Само што сѐ започна со поставувањето на новите табли со новиот назив на нашата држава, револтот кај граѓаните излезе на виделина, па поставените табли каде што пишуваше Република Северна Македонија беа демолирани. Со црн спреј е исчкртано „Северна“ и напишано „Никогаш Северна“! Граѓаните коментираат дека не ја одобруваат промената на името, и револтот се повеќе […]

Повеќе