(ВИДЕО) Велигден под вода

Нуркачкиот центар „Амфора“ и Клубот за подводни дејности Охрид на сите православни верници им го честитаа големиот христијански празник Воскресение Христово, Велигден, со видео на кое нуркачите на овие клубови под вода се кршат со велигденски јајца. ОХРИД 24 Please follow and like us:

Повеќе

(ФОТО) Василичарски оган во водите на Охридското езеро

Нуркачите од нуркачкиот центар „Амфора“ од Охрид, оваа година на навистина невообичаен, но и атрактивен начин ја прославија православна Нова година. Тие запалија василичарски оган во водите на Охридското езеро, во Заливот на коските, кај Музејот на вода. ОХРИД 24 Please follow and like us:

Повеќе

(ФОТО+ВИДЕО) Украсување на подводната новогодишна елка на дното на Охридското езеро – посветена на децата со ретки болести

Нуркачите на Нуркачкиот центар „Амфора” и Клубот за подводни активности „Охрид”, годинава по 17 -ти пат  ја поставија и украсија  подводната новогодишна елка на дното на Охридското Eзеро кај Заливот на коските Градиште. На еден редок и уникатен начин тие своите новогодишни честитки ги упатуваат до децата со ретки болести на кои им ја посветуваат […]

Повеќе