Катастрофална состојба во програмското управување и менаџирањето со човечките ресурси и вработени во НУЦК „Григор Прличев“ Охрид

Културата и културните содржини во Охрид ниту со Константин Георгиески, ниту со Зоран Заев одат напред. Во НУЦК „Григор Прличев“ катастрофална е состојбата во програмското управување и менаџирањето со човечките ресурси и вработени во институцијата, истакна денеска портпаролот на ОК ВМРО-ДПМНЕ Охрид, Перчо Божиновски. -Дали за директорот Горан Симоновски стручно управување значи да се дискредитира […]

Повеќе

Актуелните состојби во НУ Центар за култура „Григор Прличев“ говорат за неуспешноста на СДСМ и ЛДП во раководењето со институцијата

Актуелните состојби во Националната установа Центар за култура „Григор Прличев“ говорат за неуспешноста и неумешноста на СДСМ и нивниот коалиционен партнер ЛДП во раководењето со институцијата. Ова го истакна советничката и претседателка на УЖ ВМРО-ДПМНЕ Охрид, Лидија Петкоска, при што напомена дека иако власта на СДСМ промени тројца директори резултатите се катастрофални, за разлика од […]

Повеќе