Обезбедување ќе ја чува „Света Софија“ во Охрид од собиранки на помлади лица кои зад себе оставаа купишта ѓубре

Просторот околу катедралната црква Света Софија во Охрид доби физичко обезбедување. По реакциите во јавноста за недолично однесување на младите во вечерните часови во предворјето на храмот, Дебарско-кичевската епархија ангажираше служба која ќе се грижи за просторот околу црквата и нејзина заштита како културното наследство од непроценлива вредност за православието во целиот свет. Токму тој […]

Повеќе