ОДВ Електрик затворена, а ќе се тестираат само лица кои ќе се јават со симптоми

Во мала средина како Охрид и без следење на официјалните податоци јасно е дека ОДВ Електрик е жариште од каде потекнуваат дел од новите случаи во Охрид. Станува збор за т.н. кластер кој за да се контролира треба веројатно да се тестираат сите кои биле во контакт. На прашањето на ОХРИД 24 до Центарот за […]

Повеќе

Првата странска инвестиција во охридско, „ОДВ Електрик“ се затвора поради заболен од корона

Коронавирусот ја затвори првата странска инвестиција во охридско-струшкиот регион, „ОДВ Електрик“ со повеќе од 450 вработени, пишува АлфаТВ. Од Центарот за јавно здравје потврдуваат дека корона вирусот е дијагностициран кај едно лице вработено во оваа германска компанија од областа на автомобилската индустрија. Заразената која одела на работа до 8-ми мај, е со лесна клиничка слика и […]

Повеќе