Официјално: Струјата поскапува за 7,4 отсто

Цената на електричната енергија што ја плаќаат домаќинствата на регулираниот пазар се зголемува за 7,4 отсто, а граѓаните и понатаму ќе можат да ја користат ефтината тарифа во истите периоди како и досега, потврди денеска претседателот на Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) Марко Бислимоски. Поскапување на струјата, како што кажа Бислимовски, побарале сите електро-енергетски компании […]

Повеќе

Нов удар по буџетот на охриѓани – овој месец ќе добијат повисоки сметки за вода

Охриѓани овој месец ќе добијат повисоки сметки за вода. Од сметките за мај цената на кубик потрошена вода се зголемува од 25,52 на 26,39 денари, а за колектор од 16,54 на 16,64 денари за метар кубен потрошена вода. Тоа се должи на законот за утврдување цени на водни услуги и решението на Регулаторната комисија за […]

Повеќе