Изборен молк во Охрид, забележан поткyп и незaкoнско aгитирање

Екипата на Инфомакс будно ги следи случувањата од започнувањето на изборниот молк во неколку градови во земјата. Александар Митовски од Охрид известува дека кратко по започнувањето на изборниот молк биле забележани незаконски агитации како и поткуп. Полициското присуство, како што информира Митовски, е незначително. „Пред малку започна изборниот молк во Република Македонија пред локалните избори […]

Повеќе

Ковачки: ВМРО-ДПМНЕ ги објави насилниците од СДСМ кои даваат поткуп – граѓаните масовно да излезат и да не дозволат да им ја украдат иднината

Социјалдемократскиот сојуз, исплашени од поразот кој ги чека тргнаа во својата добро позната тактика – поткуп и уцени! Согласно информациите со кои располагаме, имаме основано сомнение дека луѓе кои се дел од СДСМ и се блиски до власта, организираат активности со кои ќе вршат поткуп на гласачите. Лицата кои според сомнежите се задолжени за ваков […]

Повеќе