Трета жртва од коронавирусот во Македонија

Почина жената заболена од коронавирус која на 7 март годинава од Дебар беше пренесена на Инфективната клиника во Скопје, изјави министерот за здравство Венко Филипче. – Таа подолго време беше на респираторна машина. И покрај сите напори на медицинските лица и интензивната терапија таа почина. Според историјата на болеста таа примала хронична терапија за хипертензија. […]

Повеќе