211 години затвор за „27-ми април“: Колкава казна доби секој од 16-те обвинети?

На вкупно 211 години затвор беа осудени 16 лица за „27-ми април“. Ослободителна пресуда доби само Игор Дурловски. Драконските казни кои ги добија осудените, ви ги пренесуваме во продолжение: Митко Чавков-18 години затвор. Душко Лазаров-15 години затвор. Горан Ѓошевски-Леви-15 години затвор. Митко Пешов-15 години затвор. Оливер Поповски-13 години затвор. Мунир Пепиќ-15 години затвор. Абдуљфета Алими-7 […]

Повеќе