Вечерва почнува пролетта

Пролетта на Северната хемисфера почнува денеска во 22 часот и 24 минути. Оваа година пролетта ќе трае 92 дена, 17 часа и 33 минути, односно до 21 јуни 2022 година во 16 часот и 57 минути, кога ќе започне летото. Во исто време, денеска на Јужната земјина полутопка почнува есента. Сонцето денеска изгреа во 5 […]

Повеќе