Од толку многу наставници и професори, Царовска за просветен работник на годината избра директор на училиште во Охрид

Министерката Мила Царовска денеска за просветен работник на годината за учебната 2019/2020, го избра Марјан Радески кој веќе три години е директор на ОУТУ „Ванчо Питошески“ во Охрид. Се поставува прашањето, како може директор да биде избран за просветен работник на годината и по кој критериуми? Имено, според член 5 од Правилникот за доделување на […]

Повеќе