Во понеделник отвораат хотелите: Ова се правилата што треба да ги почитуваат

Од понеделник, 22 јуни, се враќаат во работа хотелите и другите угостителски објекти за сместување. При повторното отворање, овие објекти ќе треба да го спроведат Протоколот што ги уредува процедурите за хотелско-сместувачкиот дел на објектите, потоа препораките и мерките за прием и сместување на гостите, ресторанските процедури, употребата на тоалетите, како и препораките за гостите и за […]

Повеќе

Ова е протоколот по кој ќе работат угостителските објекти

Владата на 57. седница, одржана на 26 мај 2020 година, донесе Одлука за изменување и дополнување на Одлуката за мерки за спречување на внесување и ширење на Коронавирус КОВИД-19, со која од 28 мај 2020 година може да отпочнат со работа кафетериите и угостителските објекти со посетители во отворените делови на овие објекти (тераси), со […]

Повеќе