ВМРО-ДПМНЕ Охрид упатува честитка до верниците од исламска вероисповед по повод Рамазан Бајрам

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид на сите верници од исламска вероисповед им го честита празникот Рамазан Бајрам. Во честитката се вели: Празникот е радост за сите муслимански верници, вдахновение на љубовта, верноста и мирот. Во Охрид и Република Македонија македонското мултирелигиско живеење има длабоки корени. Пред сегашните премрежја и предизвици во борбата со невидливиот непријател КОВИД-19 да […]

Повеќе

Сепак имало посилен од државата

Никој не е над државата и Владата нема да потпадне под никакви притисоци, вака вчера велеше техничкиот премиер Оливер Спасовски пред да биде донесена одлуката за полицискиот час за празничниот викенд. – Од државата нема посилен никој. Ниту верски лидер ниту никој. Воопшто ако некој мисли дека ќе врши притисок ако му паднало на памет […]

Повеќе