Мерко се поднови со четири автомобили, од кои еден е луксузна лимузина од 66.700 евра

Градоначалникот на Струга, Рамиз Мерко, ќе се поднови со четири нови автомобили, од кои и една луксузна лимузина. Вкупната вредност на набавката е 114.000 евра, иако општината за оваа набавка планираше да потроши 100.000 евра, објави Фокус. Договорот за набавката на лимузините бил склучен на 28 ноември, а денеска беше објавена на сајтот на Бирото […]

Повеќе

„Алсат“: Градоначалникот Мерко си ја вработил ќерката во јавно претпријатие

Без оглед на реакциите во јавноста, функционерите продолжуваат да си ги вработат нивните најблиски во јавните и државните институции. Се дознава дека и градоначалникот на Струга, Рамиз Мерко, ја вработил неговата ќерка во јавното претпријатие “Колекторски  систем“, објави „Алсат“. Ќерката на Мерко, Назмије Мерко Забзун ќе биде дел од управниот одбор на ова претпријатие. ОХРИД 24 […]

Повеќе