Дали Грданоски чувствува одговорност каде и како ги троши парите на граѓаните?

Недомаќинското и неодговорно работење е синоним за Локалната власт на СДСМ, а трошењето народни пари за функционерите од СДСМ е аминувано од градоначалникот Константин Георгиески, истакна потпретседателот на ОК ВМРО-ДПМНЕ Охрид, Јордан Пуроски. -Директорот на ЈП „Охридски Комуналец“, Љупчо Грданоски неколкукратно ги зголемил своите расходи за репрезентација. Покрај останатите трошоци како рекламен материјал, најголеми се […]

Повеќе

Охридски комуналец во 2018 потрошил 230.000 денари за репрезентација – Четири пати повеќе отколку во 2017

Јавното претпријатие „Охридски Комуналец“ и директорот Љупчо Грданоски неколкукратно ги зголемиле своите расходи за репрезентација. Од 57 илјади денари во 2017 година, на 230 илјади денари во 2018, пренесува Слободен печат по основ на добиени информации од јавен карактер. Под „Расходи за репрезентација“ не секогаш се подразбираат само трошоците направени по хотелите и рестораните, туку […]

Повеќе

Тренерот на РК Охрид, Горан Андоновски кандидат за селектор на машката ракометна селекција

Горан Андоновски, актуелниот тренер на РК Охрид, е еден од кандидатите за нов селектор на машката ракометна репрезентација. Покрај Андоновски во игра се и хрватот Ненад Кљајиќ и словенецот Борис Денич. Зад името на Андоновски е постигнатиот успех со охридскиот клуб, со кој четири години по ред е во врвот на македонскиот ракомет. Ракометната Федерација […]

Повеќе