(ФОТО) Граѓаните против Георгиески: “Само за рушење ве бива”, “Оди руши кај твојот коалиционен партнер”

Големо незадоволство кај граѓаните предизвика акцијата за рушење на најатрактивните плажи на Охридското Езеро. Нивните коментари во најголем дел се негативни и со осуда за градоначалникот Константин Георгиески. Ви пренесуваме дел од коментарите на социјалните мрежи. Please follow and like us:

Повеќе

Георгиески за рушењето на плажите: Градот мора да се ресетира и јас мојата работа ќе ја завршам

Нема погодно време за отстранување на бесправни објекти, ова во емисијата „Вин Вин“ на телевизија Телма го изјави градоначалникот на Охрид, Константин Георгиески. – Сите се на мислење дека не е паметно на три, четири, пет месеци пред избори да рушиш или да отстрануваш бесправни објекти. Јас стално одговарам дека никогаш не е добро време за рушење. […]

Повеќе

Охрид SOS: Дали Општина Охрид ништо не правеше со месеци во врска со дивоградбите за да почне неплански да урива кога ќе почнат да доаѓаат туристи и да гледаат депонии наместо плажи

Од граѓанската иницијатива Охрид SOS реагираат за начинот на кој се извршува акцијата за рушење на плажите. “Скршени стакла, рѓосани железни конструкции, штици со шајки и секаков шут e расфрлан на плажите на Охридско Езеро. Дали Општина Охрид ништо не правеше со месеци во врска со дивоградбите за да почне неплански да урива кога ќе […]

Повеќе

Георгиески ќе ги руши плажите од Метропол до Пештани, а базата на неговиот коалиционен партнер, Нефи Усеини, ја “руши” веќе две години

Сите плажи од Метропол спрема Пештани, ќе бидат отстранети по велигденските празници. Ова го истакна градоначалникот на Општина Охрид, Константин Георгиески, во интервју за интернет порталот Охрид1. Сепак охридската јавност е скептична по ова и се прашува дали и оваа најава на Георгиески за рушење ќе заврши како претходната. Тогаш акцијата за рушење беше помпезно […]

Повеќе