(ФОТО) Општинската зграда во Вевчани претворена во партиски штаб на СДСМ

Злоупотребата на јавните ресурси, администрацијата и државните институции од страна на СДСМ покрај на централно ниво е широко распространета и низ општините во Република Македонија, велат од ВМРО-ДПМНЕ ОК Вевчани, од каде откриваат дека општинската зграда во Вевчани e претворена во партиски штаб на СДСМ. – Покрај целосната партизација на институциите со масовната објава на […]

Повеќе

Второто полугодие во основното училиште “Страшо Пинџур” – Вевчани започна во ладни училници

Второто полугодие во општинското основно училиште “Страшо Пинџур” – Вевчани започна во ладни училници и со млаки радијатори. Освен што не се затоплени училниците, целосно незатоплени се и ходниците низ коишто се движат децата, обвинуваат од ВМРО-ДПМНЕ ОК Вевчани. Оттаму посочуваат дека во изминативе два дена имало реакции од многу родители дека децата на училиште […]

Повеќе

Вевчани го има најкатастрофалниот градоначалник, без проекти и идеи за општината

ОК ВМРО-ДПМНЕ Вевчани на прес конференција го обвинија градоначалникот од СДСМ, Сашо Јанкоски, дека не реализирал ниту еден проект од ветените проекти за жителите на општина Вевчани, како и дека поради немање на свои проекти ги довршил проектите започнати од ВМРО-ДПМНЕ. – После две години на неработење, безидејност, некреативност и лошо владеење на Јанкоски и […]

Повеќе