САД распореди сајбер единица во Македонија

САД започнаа да ги распоредуваат своите сајбер единици низ целиот свет, тие веќе се воведени на териториите на Црна Гора, Македонија и Украина. Ова го објави заменик-директорот на Националниот центар за координација за компјутерски инциденти (НКЦКИ) Николај Мурашов, пренесува ИТАР-ТАСС. – Под изговор за заштита наинфраструктурата на сојузниците, американските сајбер единици во моментов се распоредуваат низ целиот […]

Повеќе