(ФОТО) Велгошти накитено со шеснаесеткракото жолто сонце

Знамиња со сонцето од Кутлеш, поставија жителите од Велгошти на бандерите низ улиците во селото, за да покажат колку си ја сакаат татковината и колку ја негуваат историјата, пренесувана од колено на колено, преку генерациската меморија на нивните дедовци и предедовци. ОХРИД 24 Please follow and like us:

Повеќе

(ФОТО) Директорка на основно училиште во Струга наредила да се уништи Сонцето од Кутлеш

Денес сме сведоци на еден бесрамен вандализам во училиште во Струга! Имено, директорката на ООУ ,,Јосип Броз Тито”- Струга, Лидија Гогоска (кадар на СДСМ, се разбира) им дала наредба на служителите да го уништат македонскиот симбол – Сонцето од Кутлеш од спортското игралиште. Замислете, колку злоба и нечовечност треба да имате за да сторите вакво […]

Повеќе

(ФОТО) Сонцето од Кутлеш во Елшани исшкртано, но повторно исчистено

Сонцето од Кутлеш кое деновиве беше нацртано на игралиштето во охридското село Елшани, некој го исшкртал со мрсни бои. Но, жителите на селото се организирале и го исчистиле, па сега повторно го краси центарот на игралиштето. Претходно ваков случај имаше и во селото Велгошти, каде исто така некој го имаше исшкртано Сонцето, кое потоа беше […]

Повеќе

(ФОТО) Сонцето од Кутлеш повторно блеска во Велгошти

Сонцето од Кутлеш во Велгошти повторно блеска, благодарение на УМС на ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид. Овј македонски симбол пред неколку дена беше исшкртан, но денеска вредните раце на младите од ВМРО-ДПМНЕ повторно го светнаа и сега блеска повеќе од претходно. ОХРИД 24 Please follow and like us:

Повеќе

(ФОТО) Кому му сметаше Сонцето од Кутлеш во Велгошти?

Сонцето од Кутлеш кое го красеше центарот на игралиштето во охридското село Велгошти некој го исшкртал и нацртал недолични содржини. Неофицијално, според жителите од Велгошти, овој вандалски чин го направила младината на СДСМ од селото. На овој недоличен чин реагираше Кирил Пецаков, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ и кандидат за пратеник. „Агендата вака така си […]

Повеќе

(ФОТО+ВИДЕО) Во Куратица поставено 101 знаме со Сонцето од Кутлеш

Охридското село Куратица, познато по традиционалниот „Курајчки карневал“, станува новото упориште на македонштината, а добива и нов препознатлив белег. Имено таму деновиве беа поставени 101 знаме со Сонцето од Кутлеш од кои едно големо од пет метри. ОХРИД 24 Please follow and like us:

Повеќе