Отворен мултикултурниот центар ,,Коста Србакоски“ во Вевчани

Постојат личности кои со своето големо и несекојдневно дело, со својот надчовечки труд, лична храброст и напор, успеале да ги натфрлат вековите, засекогаш вгнездувајќи се во најсветлите анали на народната меморија, рече меѓу другото градоначалникот на Вевчани, Спасе Кочовски на денешното свечено отворање на мултикултурниот центар „Коста Србакоски“. -Постојат и настани кои заради нивното далекусежно […]

Повеќе

Кочовски: Вевчанци веќе се определија за нова иднина, на 31-ви ќе ја завериме победата и заедно ќе ги донесеме промените

На вчерашниот мини митинг во Вевчани, кандидатот за градоначалник Спасе Кочовски, истакна дека вевчанци веќе се определија за нова иднина, на 31-ви октомври ќе се завери победата на ВМРО-ДПМНЕ, а заедно со сите граѓани промени ќе се случат во Вевчани, но и во цела Македонија. Тој им посака успешен и продуктивен мандат на советниците на […]

Повеќе