Поради активности за подобрување на условите, фудбалското игралиште на “Билјанини Извори” ќе биде привремено затворено

ЈП “Билјанини Извори” ја известува јавноста дека од 15 мај до 05 јуни 2022 година Градскиот стадион “Билјанини Извори” – фудбалското игралиште, ќе биде затворено за користење. Имено во наведениот период на фудбалскиот терен при Градскиот стадион ќе се вршат тековни годишни активности (дупчење, садење на трева и фрлање на ѓубриво) кои се во насока […]

Повеќе

ЈП “Билјанини Извори” започна со реконструкција на запоставеното фудбалско игралиште

ЈП “Билјанини Извори” продолжува со планираните активности во насока на подобрување на условите на спортската инфраструктура со која стопанисува и која во овој случај е дел од Спортско рекреативниот центар “Билјанини Извори”. Имено деновиве се започна со реконструкција на долгогодишното запоставено северно фудбалско игралиште и на истото се планира во наредните три недели да се […]

Повеќе

Се уредуваат тревните површини во СРЦ „Билјанини Извори“

Пролетните активности во насока на хортикултурното уредување на СРЦ “Билјанини Извори” во полн ек. Како што информираат од претпријатието, се средуваат неколку илјади метри квадратни тревни површини. Активностите продолжуваат и во наредните денови. Please follow and like us:

Повеќе