Во вчерашниот пожар изгорена е голема површина на трска, опожарени се и овоштарници

Во вчерашниот голем пожар кој избувна во полето помеѓу населбата “Радојца Новичиќ” и селата Долно Лакочереј и Орман, изгорена е голема површина на трска, опожарени се и овоштарници, информираат од Територијалната противпожарна единица на Охрид. “Сторителите кои ги подметнуваат пожарите мора да се санкционираат ! Изгорена е голема површина на трска во која егзистираат голем […]

Повеќе

Осум охридски пожарникари заминуваат во спасувачка мисија во Турција

Осум пожарниари од Територијалната противпожарна едница од Охрид ќе бидат дел од тимот на Дирекцијата за заштита и спасување, кој ќе замине на спасувачка мисија во Република Турција, со цел да се помогне во извлекување на настраданите од катастрофалниот земјотрес. Спасувачкиот тим од Охрид е опремен со две возила и најсовремена опрема наменета за посебни […]

Повеќе