(ФОТО) Кошиштани верни на традицијата за Василица

Традиционално и оваа 2020 година во маалото во населба Кошишта кај домот “Св. Кирил и Методиј” се разгоре василичарскиот оган. Се играа ора, проследени со музика. Веселата атмосфера беше надополнета со печење колбаси на жар, топол леб, туршија и црвено домашно вино. Точно на полноќ, минатогодишната кума Хрисантина Паскали, на присутните им подели банички. Среќата […]

Повеќе

(ФОТО)По 59-ти пат жителите на Месокастро го одиграа традиционалниот фудбалски натпревар за Велигден

Традицијата продолжува. По 59-ти пат жителите на Месокастро на прв ден Велигден се собраа на игралиштето кај ОУ „Свети Климент Охридски“ и го одиграа традиционалниот фудбалски натпревар помеѓу постарите и помладите. Резултатот беше во втор план, а по завршувањето на натпреварот сите се собраа околу богатата трпеза подготвена од годинашните кумови, фамилија Руменови. ОХРИД 24 […]

Повеќе

Традиционален фудбалски натпревар помеѓу стари и млади во Велгошти.

По повод верскиот празник Велигден, М.К. Велгошти ВМРО-ДПМНЕ и Унијата на млади сили ВМРО-ДПМНЕ Велгошти организира фудбалски натпревар помеѓу стари и млади. Натпреварот започнува во 10:30 часот во понеделник, 29.04.2019 година (втор ден Велигден) на фудбалското игралиште во Велгошти. ОХРИД 24 Please follow and like us:

Повеќе