(ВИДЕО) Толку од транспарентност на локалната власт: Градоначалникот избега од прашањата на новинарите

Транспарентност која првите луѓе на локалната власт на СДСМ и градоначалникот на Охрид од истата партија, Константин Георгиески, не ја вадат од уста денеска токму од нивна страна беше погребана. Имено градоначалникот Георгиески денеска откако прочита што имаше напишано избега од новинарите и не одговори на нивните прашања. Се поставува прашањето од што бега и […]

Повеќе

(фото)СДСМ како опозиција ветуваше отчетност и транспарентност, СДСМ како власт одбива да одговори на поставени прашања

Пред само две години во предизборниот „План за живот“, СДСМ ветуваше отчетно и транспарентно работење, ветуваше дека општините ќе бидат услужни и отворени и дека граѓаните полесно ќе имаат увид како се трошат нивните пари. Денес после две години, општина Охрид и дел од јавните претпријатија одбиваат да одговорат на неколку наједноставни прашања кои редакцијата […]

Повеќе