Финансиската полиција ќе проверува дали гостите во кафаните се фамилија

Пазарната инспекција од денеска започнува со контроли во угостителските објекти заедно со Финансиската полиција која ќе ги легитимира гостите дали ги почитуваат протоколите за четири лица на една маса кои мора да се од едно семејство. Ова денеска го најави директорот на Пазарниот инспекторат Стојко Пауновски на прес-конференцијата на Инспекцискиот совет. Тој рече дека досега […]

Повеќе

Ова е протоколот по кој ќе работат угостителските објекти

Владата на 57. седница, одржана на 26 мај 2020 година, донесе Одлука за изменување и дополнување на Одлуката за мерки за спречување на внесување и ширење на Коронавирус КОВИД-19, со која од 28 мај 2020 година може да отпочнат со работа кафетериите и угостителските објекти со посетители во отворените делови на овие објекти (тераси), со […]

Повеќе

Kафаните отвораат следната недела, потврди Филипче

Угостителските објекти ќе се отворат на почетокот на следната недела, информира министерот за здравство Венко Филипче. Тој појасни дека тие ќе се отворат во вторник ако Комисијата за заразни болести ја донесе одлуката в петок. – Доколку не биде донесена одлука в петок, отворањето на угостителските објекти сигурно ќе биде во текот на првите денови од […]

Повеќе