Жител на Џепиште узурпирал имот на МПЦ и изградил викендица

Поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело ,,узурпација на недвижности“ и ,,бесправно градење“, полициската станица од Дебар, поднесе кривична пријава против М.Б.(65) од дебарското село Џепиште. Пријавениот, извршил узурпација на две катарстарски парцели, првата во месноста „Манастирец“, покрај брегот на Дебарското езеро во сопственост на манастирот „Св Арахангел Гаврил“ а втората во сопственост […]

Повеќе