(ФОТО)Распукан асфалт и ударни дупки:Улицата „Васил Главинов“ заборавена од локалната власт

Улицата „Васил Главинов“ е во очајна состојба, распукан асфалт и дупки на секој чекор. И оваа улица како и многу други во градот, како да е заборавена од локалната власт и в.д. градоначалникот Константин Георгиески. Жителите кои живеат на улицата велат дека покрај што ги оштетуваат своите возила ја загрозуваат безбедноста и на пешаците. Бараат […]

Повеќе

(фото)Кратери во асфалтот на улицата Ванчо Николески во центарот на Охрид

Улицата Ванчо Николески, во центарот на Охрид во очајна состојба. Распукан асфалт и дупки на секој чекор. Иако се наоѓа на само неколку чекори од главното шеталиште на охриѓани и туристите оваа улица како да е заборавена од локалната власт и в.д. Градоначалникот Георгиески. Дупките се толку големи што не само што ги оштетуваат возилата, […]

Повеќе