(ВИДЕО) Општина Охрид ја лажеше јавноста дека ги реновирала детските игралишта

Општина Охрид вчера преку допис до медиумите реагираше на прес конференцијата на претседателот на УМС ВМРО-ДПМНЕ Охрид, Александар Здравески, а која се однесуваше на детските игралишта во Охрид кои се заборавени од локалната власт. Во дописот беа испратени и фотографии кои покажуваа дека општината се грижи за детските игралишта. Но, како што велат на лагата […]

Повеќе

(ФОТО) Улица „Егејска“ доби нови патокази

Улицата „Егејска“ во Охрид која најверојатно ќе влезе во Гинисовата книга на рекорди за најдолга реконструкција, бидејќи истата траеше повеќе од шест месеци, денеска доби нови патокази. Нив ги постави унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ Охрид, алудирајќи на тоа дека патоказите за оваа улица беа отстранети побрзо, отколку реконструкцијата. ОХРИД 24 Please follow and […]

Повеќе

Во пресрет на 12-ти август интернационалниот ден на млади, УМС организира денови на млади со низа активности

Во пресрет на 12-ти август интернационалниот ден на млади, Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ организира денови на млади кои ќе бидат исполнети со низа активности. Каде што младите ќе можат да се едуцираат, да ги надградат своите капацитети и да се забавуваат. Во таа насока, како што истакна денеска претседателот на УМС, Јован Јаулески, […]

Повеќе

Охриѓани ги знаат сите злодела на сегашната власт и бараат итни промени

Ме радува што секаде сме топло пречекани и ислушани кога меѓу народот ги кажуваме нашите идеи за Македонија. Граѓаните ги знаат сите злодела на сегашната власт, и бараат итни промени. Денес со УМС Охрид пристапивме до секој човек што го сретнавме, поделивме рекламен материјал и разговаравме за сѐ што ги тишти.Националното предавство, иселувањето на младите […]

Повеќе